Skönheten och odjuret (2017)

Titel: Beauty and the Beast 

Premiär: 17 februari

Speltid: 2 timmar 9 minuter

Genre: Fantasy, Musikal, Familj

Regi: Bill Condon

Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke EvansJosh GadKevin KlineHattie MorahanEwan McGregorIan McKellenEmma Thompson, m.fl.

Handling: Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta. (Från SF.se).

Mina tankar: Är till en början skeptisk att Disney nu ska göra om flertalet klassiker till live-action (bland annat Lejonkungen och det pratas om Mulan och flera andra). Dock var ju Djungelboken kalasbra. Och denna ser ju minst sagt bra ut.

Speltiden är okej, men känner att det varit bättre om man kunnat komma under två timmar. Den är ungefär en 30 minuter längre än 1991 års version.

Castingen är bra än och Watson gör en mycket bra tolkning av Belle. Evans funkar fint som Gaston och Gadd är en klockren LeFou.

Filmen är som helhet bra och effekterna är kanon. Däremot känns designen av Odjuret aningen klen. Fina skådis- och röstinsatser. Betyget blir en svag…

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.