PC-sticka från Intel®

”Compute when, where, and how you want”, så lyder rubriken för Intels PC-sticka som ska köras med Windows 8.1 (eller Linux, om man känner för det). Det blir ingen värstingdator detta, utan mer utav en, vad jag skulle kalla, ”lightdator” eller något som kanske kan användas som HTPC eftersom man kan plugga in den direkt i en HDMI-ingång och drivs med USB. En quad-core Intel® Atom™ processor, Wi-Fi (vore konstigt annars?) och möjlighet för utökat lagringsutrymme med ett SD-kort. Ska enligt hemsidan komma under 2015. Priset sägs landa på 149 dollar, så det blir väl något i stil med 1.500 kronor det.

The Intel® Compute Stick is a new generation compute-on-a-stick device that’s ready-to-go out-of-the-box and offers the performance, quality, and value you expect from Intel. Pre-installed with Windows 8.1* or Linux*, get a complete experience on an ultra-small, power-efficient device that is just four inches long, yet packs the power and reliability of a quad-core Intel® Atom™ processor, with built-in wireless connectivity, on-board storage, and a micro SD card slot for additional storage. It’s everything you love about your desktop computer in a device that fits in the palm of your hand.

Liten nyhetstext från sweclockers.com.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.