…då var man där – igen!

Ja (eller mer – Nej!), gårdagen gick ju dessvärre inte som planerat…

  1. HV
  2. Färjestad
  3. Frölunda
  4. Skellefteå
  5. Djurgården
  6. Linköping
  7. Södertälje
  8. Timrå
  9. Modo
  10. Luleå
  11. Brynäs
  12. AIK

Var det sagt (från min sida)  innan säsongsstarten… och så här i efterhand så känner jag att det faktiskt hade kunnat göra det men, men…

  1. HV – 96
  2. Färjestad – 96
  3. Skellefteå – 96
  4. Luleå – 88
  5. Linköping – 85
  6. Djurgården – 84
  7. Brynäs – 81
  8. AIK – 76
  9. Frölunda – 74
  10. Timrå – 73
  11. Södertälje – 71
  12. Modo – 70

Så blev det – tillslut… bara två rätt (fetstilt) och det var i toppen, som egentligen inte var ”svårtippad”?

Men med den rekordjämna bottenstriden – med 5 inblandade lag – så hade det kunnat gå hur som helst. Varför kan ALDRIG resultaten går ”våran väg”, topplagen presterar aldrig när ”vi” behöver det (konspiration, skämt åsido)?

Men nu blev det nykomlingarna AIK som tar den sista slutspelsplatsen – grattis?

Och ”vi” (SSK) får kvala för femte gången sedan säsongen 04/05 (som för övrigt var senast ”vi” var i slutspel (tack vare NHL lock-outen?) och 07/08 blev det ”ingemansland”), men ”vi” börjar ju få rutinen för det nu, så det ska väl inte vara några problem, eller???

Ö-viks klubben Modo gör ”oss” följe i KS, med där redan klara Växjö, Rögle och Örebro.

Återstår bara att se vilket lag som blir det sista (Leksand, Almtuna, Västerås eller Mora), fetstilt tror jag på helt utan anledning – ”nära” att åka till?…

Med matchen från igår i tankarna så kan det spekuleras huruvida ”utebliven kyla” från coach PP var avgörande eller ej.

Och att ca 6100 åskådare hade tagit sig till Axa Sports Center – p.g.a. biljett-rean eller för att så mycket stod på spel?

Som det tillslut utvecklade sig så var ”vi” helt plötsligt att ta 3 poäng för att överhuvudtaget få vara kvar i ES över nästa säsong. Slutspelklara HV som inte hade något att spela för, utom bonusen på 1 miljon kronor för seriesegern, gjorde det faktiskt bra. *Aj, det gjorde ont att säga* PP chansade med att plocka PS för att spela 6 vs 5 – lyckades inte.

SSK - HV

Å nu i efterhand så pratas det om att hade kylan varit där så hade man väntat och hoppats på att HV hade gjort det istället…

Blaha blaha…

Hade SSK spelat som ”normala lag” i PP så hade dom vunnit det ENKELT, med en sisådär 3, 4 mål (och hade inte varit i den här sitsen över huvudtaget utöver säsongen).

”Läktarmatchen” ska jag inte lägga mig i (p.g.a. sittande läge, i stort sett bakom bortastå) men som det kändes så vanns den av invaderande HV-klacken även den matchen…

Och innan det börjar spekuleras om laguppställningar m.m.  inför nästa säsong så ska ”vi” klara av kvalserien (som tippas senare i veckan).

Men är det inte dags att utöka till 14 alternativt 16 lag i ES? Det tycker i alla fall jag och vet att jag inte är ensam om det!

________________________________________________________________________

Off Topic – tippar även ”Mello-finalen” senare i veckan…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.