Harry Potter och Halvblodsprinsen

”Harry Potter och Halvblodsprinsen regisseras av David Yates” När jag först hörde det (eller rättare sagt såg) tänkte jag: ’Nej, inte en till förstörd HP-rulle!’, dels för att Yates regisserade den femte ”Fenixorden”, vilket var den längsta boken – det blev den kortaste filmen (2h 18min) och även för att det gjordes väldigt stora detaljmissar (fel personer hittade det å fel person gjorde det o.s.v.).

Men jag hade fel denna gång! Yates å c/o gjorde denna gång ett kanonjobb. ”Halvblodsprinsen” är en av de bästa i serien. Jag har den senaste tiden börjat lägga märke till de minsta detaljer i boken (läste den för ca 1 mån. sedan) – som inte är med i filmerna (visst, denna har småmissar) – men den hade det där extra som behövdes (en tillagd scen här å en borttagen scen där).
Men man fick ändå känslan av att det börjar dra ihop sig mot slutet, historien blir mörkare och det blir mer action i det hela. Även skådis insatserna är denna gången utomordentligt bra (inte för att dom har varit det förut, men i alla fall…)
Sammanfattar, bra story(board), bra skådespeleri, bra sceneri, bra CGI-effekter* och slutet blev bra även det.
Betyg 5 av 5
Betyg 5 av 5

*CGI = Computer Generated Imagery (datagjorda bilder)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.