Archive for januari, 2010

Helg igen

fredag, januari 22nd, 2010

Ja då var det helg igen.. Vi har nu gått i skolan två veckor. Förra veckan hade vi stenhård start med halling. Men oj vad kul det var! Träningsvärk i låren hade vi i flera dagar efteråt. Sedan lekte vi lekar med Ingrid på fredagen.

Den här veckan har vi haft både sång och musiklära. Vi fick jättemånga läxor på musikläran, svåra grejer. Skriva två låtar med F-klav och skriva Hårgalåten i melodisk moll, antingen i A-moll eller G-moll. Tur att man inte fattar nånting… Men vi har dansat mycket östsvensk slängpolska den här veckan också. En gammal elev som nu mer går på Danshögskolan har varit här på praktik. Igår körde vi en snabbrepetition av hösten samt att vi började med föra och följa övningar som var jättekul. Och idag har vi fortsatt med det.

Vi har även fått ett uppvärmningsprogram som vi ska göra varje morgon innan vi börjar. Därför började vi med det halv åtta idag så vi skulle hinna äta frukost efteråt också.

 

Vad gör vi annars? Ja, jag och David var och såg Disney’s En Julsaga på bio i söndags. Den var riktigt bra. Sen var det Tobotorsdag igår. Jag satt och försökte gehörsspela på nyckelharpa. Det var inte så lätt. Och imorgon kanske vi ska in till Uppsala och dansa lite. Bollnäsbygdens spelmanslag ska ha konsert och spel till dans.

 

För övrigt så vann LHC över HV71 igår så nu ligger de bara en poäng efter i tabellen. Melodifestivalen börjar om två veckor :-)

Star Wars

söndag, januari 10th, 2010

Ja, nu har jag sett alla 6 Star Wars-filmerna. Jag kan väl inte påstå att de var så mycket att hänga i julgranen, men det var flera personer här som tyckte att jag borde ha sett dem. Mest för att det är kult, eller något liknande. Jag sov i och för sig minst en liten stund på alla filmerna, men jag tyckte som sagt inte att de var så roliga.

Förlåt Sara… De var mycket bättre när du kommenterade vad som hände och vad de sa. Då blev det faktiskt roliga :)

 

Sen får det bli Harry Potter-filmerna. De är mycket bättre tycker jag!

 

Kallt har vi här också. Ute är det mellan 10 och 30 minusgrader  och inne är det ca 14 grader varmt. Oljepannan är trasig och det kommer ta minst tre veckor innan vi får en ny. Så vi håller oss med värmefläktar och sitter mest i tv-rummet och kollar på film. Förkylningen har fortfarande inte gått över riktigt och nu är det fler som blivit sjuka. Jag tror att det är lite svårt att bli helt frisk med tanke på hur varmt/kallt vi har det inne.

Tillbaka i Tobo

söndag, januari 3rd, 2010

Gott nytt år!
Nyåret firades här i Tobo av mig, David, Sara, Stefan och John. Vi åt god mat och spelade spel. Vid tolvslaget var vi ute och tittade på raketer och smällare.

 

Nu har jag dock blivit sjuk igen. Snoret rinner som bara den och jag hostar. Har i alla fall ingen feber vad jag vet, men jag har ju inte orkat kolla.