Archive for oktober, 2009

LHC-SSK

måndag, oktober 26th, 2009

Jaha, då har jag varit på första matchen för säsongen och vilken match sen. 8-1 blev resultatet till LHCs favör. Däremot vet jag inte vad domarna gjorde där över huvud taget. Konstigare domslut får man väl leta efter med ljus och lykta faktiskt. Och jag vet inte alltid när det ska vara utvisning eller inte, men hallå… Nån ordning får det väl vara. Lillebror var jättearg och de sista fem minuterna satt jag bara och hoppades på att SSK skulle få göra något mål. Men så blev det inte.. LHC ligger nu 6:a i tabellen med 19 poäng. Kämpa på!

Hemmahemma och auskultation

fredag, oktober 23rd, 2009

Kom hem till Mantorp i onsdags. Orkade inte åka tåget och gå hem så jag åkte ut till Tornby och la grejerna i mammas bil och gick och shoppade lite. Fast mest tittade.

Igår och idag har jag auskulterat. På Folkuniversitetets danslinje och på lindy hop-kurs. Det var spännande att se. FU hade danser som jag aldrig har dansat också så det var extra kul att se. Det var balett och modern dans samt även en improvisationslektion. Blev lite sugen på att prova balett faktiskt, både jag och Sara.

På söndag ska jag dansa med FUL. Ska bli kul och vara med där en gång nu när jag ändå är hemma :-)

På måndag så ska jag och Niclas gå på hockey. LHC-SSK! Vi får se när vi vinner.

Och på tisdag åker jag hem till mormor och morfar. Det ska bli kul!

Bugg

söndag, oktober 18th, 2009

Det har vi dansat den här veckan. Två dagar när vi hade Andreas. Det var jättekul! I tisdags så kändes det inte som bugg då var det mer lindy stuk på det hela. Men i onsdags när vi hade 50-talsmusik kändes det som vanlig bugg. Fast vi gjorde samma steg och kombinationer. Och så har vi dansat One Step, Chimmy och Charleston. Fast det var med Ingrid. Charleston var jättesvårt för man skulle gå upp på ja, jag kommer inte ihåg om det var baktakten eller framtakten. Jag gjorde fel i alla fall. Rätt ibland men mest fel.

I helgen har Jenny varit här. Vi har spelat spel och fiol och harpa. Jag har lärt mig en hel låt och en första repris på harpa. =) Vagnshusschottis och Polska efter Erlandsson.

Nu sitter jag här i Annexet alldeles alena och löser Melodikrysset, lungt och skönt.

Linköpings Folkmusikfestival

måndag, oktober 12th, 2009

Direkt efter skolan i torsdags så blev det snabbdusch och sedan gick vi till stationen för färd mot Linköping. Tågbyte i Uppsala och i Stockholm. I Uppsala satt vi mest och hängde men i Stockholm hade vi konsert på perrongen. Vi fick en femma. :-) Sen åkte vi till Limpan och till Landeryd där vi sov mellan torsdag och fredag. Vi tittade på gamla Kappleksprogram från -01, -03 och -05. Vi kollade bara på Norrland och på FUL.

 

Fredagen började med inhandling av frukost efter en välbehövlig sovmorgon. Sedan övade vi lite inför kvällens VM-framträdande (som vi fortfarande inte visste om vi fick vara med på). Sedan åkte vi till Folkets Park och skulle träffa 24Corren för ett reportage där vi skulle spela lite. Sedan åkte jag hem-hem till Mantorp och på tåget träffade jag en gammal studiekamrat. Och när jag stod och väntade på skjuts från stationen så träffade jag en till gammal studiekamrat. 2 på samma dag, oväntat. När jag kom hem plockade jag fram mer saker jag skulle ha med mig tillbaka till Tobo. Sedan fick jag mat och sedan åkte jag till Linköping.
När jag kom dit träffade jag några kompisar som jag umigcks med en stund och så gick vi och dansade. Sedan kom ännu fler folk och var med och dansade. Lite senare på kvällen var vi med i Studentspelmanslags-VM och det var jätteroligt. Vi fick höra att vi var bra och spelade bra dansmusik. Efter VM var det visstugor och sedan åkte vi hem och sov.

 

På lördagen var vi inne i Linköping vid 12 för då skulle jag börja mitt pass som fuktionär. Stod i informationen i tre timmar sen åkte vi och handlade mat. Auskulterade lite på Stig och Helens hamboverkstad och sen tittade vi på Kapplek. Down North (ett av Fridas lag) vann. Tjoho! Efter Kapplek åt vi. Sedan skulle jag och Frida vara med i danstävlingen med våran Schottitrott. Tyvärr åkte vi ut efter några låtar. Sedan dansade vi till Mp3, med bl. a. Mia Marin (en av lärarna på spelkursen). När de spelade Reinländern blev vi jätteglada!!! Efter Mp3 gick vi och lyssnade på Taket en stund och sedan åkte vi hem och sov.

 

När vi skulle åka hem på söndagen blev vi lite oroliga ett tag att John och Stefan skulle missa tåget eftersom de var på masslogin och städade. Vi trodde att Cissi och Sara skulle vara mer i tid. När klockan var strax före två (tåget skulle gå fem över) gick vi över till perrongen och då hade ingen av de fyra kommit. Men vi visste att Sara och Cissi var på väg. Vi tog 9 platser på tåget och alla hann till slut med. I Norrköping kom det på hur mycket folk som helst. Det stod folk i gångarna och över allt. Men vi sov så gott ändå… Byte i Sala och i Uppsala. Mellan Sala och Uppsala (30 minuter) åkte vi första klass :-D En rask promenad hem blev det och vi var jättetrötta när vi kom hem. Sängdags redan innan 22 efter en mycket trevlig helg!

Tacofest och annat

onsdag, oktober 7th, 2009

Nu har jag fått påbackning på att det är länge sen jag skrev här. Folk vet inte vad vi pysslar med. Så det är väl bäst att jag skriver några rader. Har precis kommit in från en promenad på ca 40 minuter och snart är det True Blood.

I lördags var det tacofest för oss som var kvar på skolan. Vi arrangerade en liten kväll i glada vänners lag (vilket vi i och för sig har här varje kväll). Lagade mat tillsammans. Jag, Sara och Frida fixade ett utav rummen i stora huset så att det blev långbord och tända ljus och grejer. Fint värre! Efter tacofesten gick vi in och lyssnade på en inspelning från sånglektionen med Agneta Stolpe förra måndagen. Vi skulle improvisera fram olika ljud och skicka vidare ett av ljuden till vår granne. Skrattanfallet började efter tredje personen, men övningen kunde fortsätta. Men när turen kom till Fabian så bröt vi ihop totalt. Vi hade nämligen diskuterat under helgen hur Fabian låter när han svarar på det mesta. Han säger Mm (och går upp på slutet, svårt att förklara). När vi står under improvisationsövningen så låter Fabian så och jag, Frida och John faller i golvet och Sara lutar sig på Stefan. Jag trillade dessutom nästan på Davids mp3 som ligger på golvet och spelar in det hela. Så det lyssnade vi på efter tacofesten. Sen tittade vi på Patrik 1,5. En jättebra film.

I helgen så åker vi till Linköping och folkmusikfestivalen. Det ska bli jätteroligt! Men det får ni höra mer om nästa vecka.