Archive for september, 2009

Helgen

söndag, september 27th, 2009

Igår började vi dagen klockan 10 med frukost och Melodikrysset. Det var ett svårt kryss och jag skickade inte in nån lösning. Sedan skrev vi en inköpslista och kvart i tolv begav vi oss mot tågstationen. Uppsala hägrade. :-) Vi gick på stan och shoppade jättelänge. Mat inhandlades också innan vi åkte hem igen.

När vi kom hem blev vi bjudna på konsert med ULV (Upplands låtverkstad, ”barn” mellan 15 och 20). De var jätteduktiga. Sedan åt vi middag och efter det tittade vi på Music and lyrics. Såg på internet att LHC vann sin match, men att Södertälje förlorade.. (Oj, vad synd… inte!)

 

Idag har jag gjort köttbullar som vi ska äta på torsdag. De blev nog lite torra men så kan det gå när man glömmer att man har köttbullar i ugnen. Kassler i chilisås blev dagens middag. Gott gott! Vi har även firat födelsedag här idag. Kladdkaka med ”25″ skrivet på med pyntgele.

Pizza och film

söndag, september 20th, 2009

Jaha, då var helgen slut då. Snart kommer Frida tillbaka och då har hon med sig en massa kladdkaka. :-) Det ska bli gott, men tror inte jag ska äta nån förrän imorgon.

Vi lagade pizza till middag idag och det var jättegott. Det tog flera timmar kändes det som, men det var kanske bara en och en halv timme egentligen.

Vi har kollat på tre filmer i helgen, Shaun of the dead, Stardust och Det sjunde inseglet. Plus att jag var på bio med Anna i fredags. Flickan som lekte med elden är en jättebra film!

Ja, och i fredags när vi kom hem från bion (och hade sett en film till) så spelade vi TP och jag vann! :-D Men de andra påstår att jag inte vann för att vi inte körde med mittenfrågorna. Men klockan var faktiskt väldigt mycket då så vi orkade inte det. Så det så!

Snart är det läggdags.

bio

fredag, september 18th, 2009

Idag kommer Anna hit och hälsar på. Det ska bli så himla skoj. Ska åka in till Uppsala när vi slutat och så ska vi gå på bio, Flickan som lekte med elden. Hoppas att den är lika bra som den första.. kanske gärna till och med lite bättre. :-) Får se om det blir något mer än bio när vi ändå är i Uppsala. Eller ja, Anna kommer ju dit tidigare än jag så hon kanske får fördriva tiden på stan innan jag kommer.

Undrar vad vi ska få göra för något idag i skolan… Gå och snurra kanske :-P Vi får väl se om typ en timme.

:-)

onsdag, september 16th, 2009

Jag är glad…

Dans och dans..

måndag, september 14th, 2009

Ja, det har vi sysslat med idag. Förvånande va? :-) Men upptäckte idag att jag hade ont i fötterna när jag dansade. Kan ju bero på att jag ansträngt dem mer än vad jag brukar. Blir ju inte lika mycket dans hemmahemma.

Frida och jag har kommit på en ny dans. Schottitrot heter den, och är en blandning mellan schottis och foxtrot. Man gör schottissteg i foxtrotmönstret. Den kommer att bli väl använd.

 

Ikväll har vi kollat på film (igen..). Det är faktiskt väldigt kul och sitta så många och titta på film. Imorgon blir det Svenska dialektmysterier och på onsdag blir det True blood.

Kulturnatt i Uppsala

söndag, september 13th, 2009

Igår natt var det kulturnatt i Uppsala. Vi var ett gäng som tog tåget in och ”kikade” lite. Efter att Frida och jag hade städat hela dagen och sen hade vi (jag, Stefan och David) varit och handlat. Matlagning och dusch var något som gick väldigt fort, för det blev lite ont om tid. Vi skulle nämligen ha sett en Hasse och Tage show på Östgöta Nation. Men när vi kom dit så var det fullt och nästa föreställning var inte förrän kl 22. Men då skulle ju vi vara och dansa på Uplands Nation. Vi gick i alla fall dit direkt när vi inte kunde se Hasse och Tage showen. När vi kom var det konsert med två tjejer som jag inte kommer ihåg vad de hette. David hade stekt pannkakor som vi åt emellan konserten och dansen. Men sen åkte vi hem ganska tidigt. Det var en riktigt trevlig kväll!

Hockeypremiären…

fredag, september 11th, 2009

är om 10 dagar! Elitserien alltså. LHC spelar mot HV71. LHC är dom bästa, HEJA HEJA HEJA Cluben! Får supporta lite på avstånd i år. Kanske kan gå på nån bortamatch mot Brynäs, det är väl det närmsta.

Får väl göra som min bror (se Tobbes blogg, länk till höger) och säga till alla och rösta på SVT:s sportsida på vilket lag som vinner årets elitserie. Fast rösta inte på SSK! Rösta på LHC!

Trött

torsdag, september 10th, 2009

Nu ska jag sova. Imorgon ska vi boka tågbiljetter till Limpan (och tillbaka också förstås). Godnatt!

Helgen

tisdag, september 8th, 2009

I fredags slutade vi två i skolan och då blev det ett snabbt klädbyte och sedan färd mot Södertälje för att hjälpa till med bröllopsförberedelser. Köerna i Stockholm var inte så farliga. Det var någon slags statsbesök eller liknande så en fil var avstängd och det var poliser lite överallt. Kom i alla fall fram hyfsat snabbt och då var de sista förberedelserna i full gång. Jag var jättetrött efter att ”gerörat” (mer om det i nästa inlägg) hela dagen.

Så på lördagen då var det uppstigning tidigt. Sedan åkte vi hem till min kusin och hans dåvarande fästmö och fixade frukost åt brudparet. Jag var ”taxi” åt bruden hela dagen så först åkte vi till frissan. Satt två timmar där och sedan for vi hem igen. Mat och ombyte, sedan avfärd till kyrkan och fotografering. Bilderna blev mest troligt jättebra. Vigseln var jättefin och lillebror skrattade åt mig för att jag fick tårar i ögonen. När det var slut åkte vi till festlokalen och middagen. En trevlig dag och kväll blev resultatet och de var jättefina!

På söndagen sedan fick jag skjuts tillbaka till Tobo av mormor och morfar.

Fredag

fredag, september 4th, 2009

Ja idag är det fredag. Idag har vi den tredje och sista huvudläraren i kursen. Det ska bli spännande. Igår fick vi dansa jättemycket. På eftermiddagen så dansade vi tillsammans med spelmännen. Det var jättekul!

När skolan slutar styrs kosan mot Södertälje och bröllopsförberedelser. Imorgon gifter sig kusinen. Så då får jag träffa familjen igen.