Archive for augusti, 2009

Första dagen

måndag, augusti 31st, 2009

Då är första dagen i nya skolan avklarad. Många nya intryck att smälta och många nya människor att lära känna. Verkar som kul människor så det blir nog bra!

Var i Södertälje igår och tittade lite på när det dansades och de var så duktiga =D Hämtade Sara och Stefan på stationen och sen åkte vi och handlade mat. Resan upp gick bra. Om någon undrar om det var mycket trafik så blir svaret: ”Ja, det var andra bilar och det störde lite.” Men det gick som sagt bra. Vi mötte bara fem bilar efter att vi hade kört av E4:an, och då är det ändå en bra bit kvar. Vi kom fram tio i tio och fick skriva på hyreskontrakt och började packa upp i våra rum. Framemot halv tolv tog vi lite nattamat. Sen fortsatte uppackningen och jag kom i säng typ klockan ett.

Imorse vaknade jag klockan sju och låg kvar ett tag och läste. Sen blev det duschning och frukost. Sedan kollade vi på Frostbiten. Det är en ganska dålig film faktiskt. Halvtaskig story och ja, bara allmänt mysko. Klockan tolv var det lunch och sedan samling i salongen. Vi presenterades och fick lite info. Sedan delades vi upp i dansklassen och spelklassen och gjorde lite grejer var för sig. Sen blev det frukt och saft (och kaffe för de som ville). Rundvandring på skolan och sedan var det slut för idag. Då kopplade vi upp oss på internet och sen planerades det för matinköp. Tog med oss två stycken och åkte till ICA Supermarket i Tierp.

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Sen ska jag ringa till mamma och pappa.

Snart…

lördag, augusti 29th, 2009

Snart så var det då dags att fara. I tisdags var vi ju som sagt uppe med en massa saker. En heldagsutflykt, kan man säga. Åkte hemifrån 7.45 och var hemma ca 22.00. Man var lite trött efter den dagen. Men mycket saker fick vi med oss.

I onsdags var Lisa här på lite fika. Mycket trevligt! Tack så mycket för present fina Lisa!!

Och i fredags så höll jag på och fixa med det sista. Inköp av cykelkorg och lås har skett. Idag har det storstädats i mitt rum. Jobbigt var det, men fint blev det. Avresa imorgon förmiddag för färd till Tobo, med Södertälje som mellanlandning. Lite dans, hemmagjord pizza och lite umgänge med släkten.

Kom nyss hem från kräftskiva hos Anna. Trevligt trots att vi inte vann på kubb.

En vecka kvar

måndag, augusti 24th, 2009

Ja, då var det bara en vecka kvar tills jag har flyttat från metropolen Mantorp i Östergötland till metropolen Tobo i Uppland. Vad föranleder denna flytt då? Jo, jag ska gå kursen Folklig dans i Sverige på Eric Sahlström Institutet. Det har funnits i mina tankar i över två år, men nu ska det äntligen bli av. Och om precis en vecka så har utbildningen påbörjats. Imorgon åker jag, Sara och Stefan upp och ska lämna lite grejer.

Igår var det sista dansen med tjejerna. Jag hade faktiskt till och med planerat vad vi skulle göra :p Fem danser blev det. Genom eld och vatten/ankans dans, Wild Dance/partydansen, Lord of the Dance, Vårpolka samt I lågornas sken. Samtliga gjorda av mig och/eller andra i danslaget. Ni var superduktiga! Hoppas att det blir bra nu och att folk dyker upp. Lycka till!